Nieuws

ZON en Teboza introduceren label voor Limburgse Asperges


Telersvereniging ZON en aspergebedrijf Teboza introduceren een nieuw label om Limburgse asperges te promoten. De beste kwaliteit asperges uit de regio worden vanaf dit seizoen geleverd onder de naam ‘Limburgse Asperges’.

Michiel Geraedts, commercieel manager van telersvereniging ZON: “Bijna twee derde van alle asperges in Nederland is afkomstig uit Limburg. Door de zandgronden en het microklimaat hebben asperges uit deze regio de beste smaak en de beste kwaliteit. Met het nieuwe label willen dit mooie product op de kaart zetten en mensen aansporen dit fantastische, smakelijke en veelzijdige  product vaker te consumeren.”

AA asperges

De naam ‘Limburgse Asperges’ is alleen bedoeld voor AA asperges uit Limburg. Diverse promotiematerialen en activiteiten gaan zorgen voor herkenbaarheid. Het label is overigens niet uitsluitend voorbehouden aan asperges van ZON en Teboza, vertegenwoordigers van respectievelijk 800 en 400 hectare aspergevelden. Telers uit de hele provincie kunnen zich bij ‘Limburgse asperges’ aansluiten.

“Limburg is een kenniscentrum op het gebied van asperges,” benadrukt Will Teeuwen van aspergebedrijf Teboza. “De beste telers, afzetorganisaties, zaadveredelaars en plantenleveranciers vind je in deze regio. Zie het als de bakermat van de Nederlandse asperges. We willen Limburg nu definitief als dé aspergeregio op de kaart zetten,” besluit Teeuwen.

Terug naar overzicht

ZON fruit & vegetables