Ons assortiment

Tijdens het aspergeseizoen is de Hollandse witte asperges verkrijgbaar bij ZON Fruit & Vegetables. Asperges komen vers van de telers en zijn verkrijgbaar in diverse productvarianten zowel onder ZON-label als private label. Het aspergeseizoen loopt van april tot en met juni, echter vanwege vervroegde teelt leveren wij vanaf medio maart.

Kwaliteit

Dagelijks zijn onze telers bezig om asperges te telen die aan de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard voldoen. Onze telers worden hierin begeleid door een team van keurmeesters die dagelijks de producten keuren. De teelt van onze producten gebeurd volgens de strengste kwaliteitsnormen en certificaten.

Certificaten

ZON Fruit & Vegetables vindt voedselveiligheid erg belangrijk en heeft op dit vlak tal van certificeringen georganiseerd op zowel teeltbedrijven als binnen de eigen organisatie (zoals; BRC, IFS, GLOBALGAP, QS en EKO). Naast voedselveiligheid vinden wij de (sociale) werkomstandigheden van onze medewerkers bij de telers ook erg belangrijk. Dit wordt gewaarborgd middels het GRASP certificaat van GlobalGAP. Daarnaast neemt ZON Fruit & Vegetables duizenden residumonsters, microbiologische monsters en monsters van zware metalen, welke onderzocht worden door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium om de absolute voedselveiligheid te waarborgen.

Kwaliteiten, sorteringen en rassen

Er zijn verschillende soorten kwaliteiten en sorteringen.

ZON Fruit & Vegetables verkoopt o.a. de volgende rassen: Avalim, Backlim, Cumulus, Fortems, Frühlim, Gijnlim, Grolim, Herkolim, Portlim, Sunlim, Tallems, Terralim, Thielim, Vegalim, Vitalim en Xenolim.

Limburgse Asperges

ZON Fruit & Vegetables is partner van Limburgse Asperges. Een initiatief om de sublieme kwaliteit van de Limburgse asperges te onderstrepen.

De beste en lekkerste asperges: een kwalitatief hoogwaardig product van Limburgse bodem! Voor meer informatie: www.limburgseasperges.com

Verse asperges

Verse asperges komen direct van het land. De asperges zijn dus kraakvers! De verse asperges zijn los verkrijgbaar (in kistjes van 5kg) of voorverpakt in een flowpackverpakking. De flowpackverpakking zorgt ervoor dat de asperges langer vers blijven en beschermd zijn tegen uitdroging.

Geschilde asperges

Voor het gemak voor de gebruiker leveren wij tevens geschilde asperges. De geschilde asperges zijn beschikbaar in diverse verpakkingen.

Witgoud Asperges

Witgoud Asperges is onze kwaliteitsasperges, speciaal ontwikkeld voor Hanos. Deze boterzachte en verrukkelijk verse Witgoud Asperges, geteeld en geselecteerd door een gerenommeerde teler van ZON Fruit & Vegetables, komen direct van het land. Alleen de beste asperges mogen Witgoud Asperges zijn. Ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die er zijn; kaarsrecht, uniform van lengte en dikte, met dichte kop en roomwit van kleur. Witgoud Asperges is exclusief beschikbaar voor luxere restaurants en alleen verkrijgbaar bij HANOS.

Hanos-Logo     Asperges_120411__0004

 
Buiten het Holland seizoen (april t/m juni) is er asperges uit het buitenland verkrijgbaar.

Voor U op maat gemaakt!

Producten kunnen bij ZON Fruit & Vegetables worden verpakt in de door u gewenste verpakking. Ons pakstation kan elk product volgens uw wensen en eisen verpakken. Hierbij is maatwerk mogelijk. Zowel onder het ZON-label als private label.

ZON fruit & vegetables